Mari Mengira~

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers
Mencelah iklans ckit

Balance Rojak Mak Bee packs available = 6
1 Pack Rojak Mak Bee = RM 4.00
3 Pack Rojak Mak Bee = RM12.00

Pekasam Ikan Puyu = 0
1 Pack Pekasam Ikan Puyu =RM10 (300gm - 400gm : ikut harga pasaran)
*untuk ikan lain, sila sms aku dulu keh :D

Cadar
Layari sini untuk tempahan code anda :D
SMS/Call ijad @ 013 352 6642

Monday, September 24, 2012

AES - Awas Speed Trap~!

Salam semua,

JPJ giat nak ajar rakyat supaya berhati2 di jalan raya. Salah satu inisiatif mereka ada AES. Ada juga yang membantah. Tapi bagi gua ia lebih kepada mengajar. Kenapa? Sebab sebelum anda lalui kawasan ada speed trap @ mata2 JPJ ni, anda akan di beri peringatan berbentuk signboard besar. Tak nampak juga tak tahu la. So berhati2 jika lalu kawasan ni.

Gua rasa patut diperluakan lagi penggunaan AES ni terutamanya tempat selalu berlaku kemalangan, so orang akan berhati2 lebih daripada biasa. Lepas ni bila on GPS pun harap ada notification untuk AES untuk pemandu tahu kawasan tu ada camera kuat kuasa. Antara tempat yang disahkan oleh JPJ telah dipasang AES adalah seperti berikut:


Berhati2 lah ketika memandu.. :D Saman juga akan dikeluarkan secepat mungkin, so takde isu nak ingat balik sape bawa, bila bawa, bawa kereta gi mana. Kat putrajaya ada sebijik, kalau lebih dari kelajuan biasa, mmg kena. Macammana tau kena? Flash akan keluar kalau anda langgar peraturan jalan raya yang di tetapkan. Haha~

Camera ni la kat putrajaya yang sering gua perasan. Hati2~! ihsan: the star

Details fungsi leh tgk gambar bawah:

Rasa gambar dari akhbar tempatan, tapi tak dapat kenal pasti dari mana asal usulnya. ihsan: google

Untuk maklumat lebih lanjut dari JPJ portal, sila click sini

Regards,
Abu Aiman~

5 comments:

bini edy said...

tak silap aku dari SK ke kajang pon ada. dorang tengah pasang and testing aritu masa aku lalu dan memecut, and dorang snap aku, siap klua flash kot masa tu. tak tau la for testing purpose je ke klua flash, ke flash ape.tapi masa tu ada ramai2 orang kat situ tengah configure and dorang mmg snap aku hahaa

M@YaZ said...

24hb officially derang hantar saman. Sebelum tu tak, hanya untuk testing ja kot .. selamat.. tapi lepas ni tak leh speeding dah la .. haha

M@YaZ said...

24hb officially derang hantar saman. Sebelum tu tak, hanya untuk testing ja kot .. selamat.. tapi lepas ni tak leh speeding dah la .. haha

natni said...

cop org br sat td twit psl ni lol!

meme lalu 2 3 kali asek nmpk flash je...cuak seh terasa mcm diri sdiri yg speed...dala flash bole nk rabun mata ni..

tp siyes mmg bole bwk eksiden sbb org rempit nmpk kemera trus slow, xke membrek kecemasan org len etc2 kn

okebai~

M@YaZ said...

Hehe.. mmg sakit mata.. :D

Sebab tu kawasan2 tertentu kena bawa slow. Kawasan tu kawasan selalu accident. JPJ pasang utk beware pada tempat2 yang selalu accident. Lepas ni kat corner Lim Kok Weng pun mau pasang. So orang berhati2. Kat europe mmg lagi bersepah benda ni. Org bawa laju ja.. Tapi bila nampak sigboard ada operasi had laju, derang automatic slow..