Mari Mengira~

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers
Mencelah iklans ckit

Balance Rojak Mak Bee packs available = 6
1 Pack Rojak Mak Bee = RM 4.00
3 Pack Rojak Mak Bee = RM12.00

Pekasam Ikan Puyu = 0
1 Pack Pekasam Ikan Puyu =RM10 (300gm - 400gm : ikut harga pasaran)
*untuk ikan lain, sila sms aku dulu keh :D

Cadar
Layari sini untuk tempahan code anda :D
SMS/Call ijad @ 013 352 6642

Saturday, December 17, 2011

Lawatan Sambil Belajar~

Salam,

Sebelum aku hapdet pasal India, meh aku update pasal yakult skit. Aku dipaksa oleh Cik Puan Farhana untuk menyertai lawatan sambil belajar ke kilang. :)



Alia sibuk mencangkung bila tgk mama mencankung .. :P
Malas nak cerita lebih sebab tak de ape sangat leh di share. Kat kilang pun tak boleh tangkap gambar.


Yakult buka kilang dia di Oakland, Seremban. Sapa2 yang nak buat lawatan sangat di alu2kan. Antara kebaikkan susu kultur yakult, dia claim leh hindarkan dari kesakitan termasuk kanser. Tapi kena minum sehari sebotol la. :D Why not kalau tak sampai rm1 pun satu kan? :D Prevention is better than cure~!


Fakta yang menarik..

1- dalam perut ada 1kg bacteria!
2- antibiotik bunuh semua backteria dalam perut, termasuk yg baik
3- yakult ada strain shirota - bacteria baik
4- botol yakult kat malaysia sahaja yang lain sebab v1t4g3n dah tiru!
5- Yakult ada produk muka!
6- Sehari sebotol je minum susu kultur! Lebih bazir, sebab perut tak terima. 
7- Paling bagus minum susu kultur lepas makan.. :)

Yang penting yakult ni halal, mendapat pensijilan HACCP dan kelulusan dari Veterinar!

Ok, kita biarkan gambar pula yang bercerita!


Malaysia~! masuk tahun 2004!

Yakult all around the world~!

Sengih2 malu baru sampai

Alia macam nak jatuh. Posing maut~! Baju cam model!

Sijil Halal dan Pengiktirafan dari Veterinar

Tukang bercerita.. tak tau nama..

Product2 Yakult~! Including kosmetic OK~!!

Lagi product2 Yakult~!

Kopi pun ada, layan~!

Packaging dari seluruh dunia. Nampak, semua botol sama kecuali Malaysia nya botol.

Mama ngan Alia tgh pilih tempat untuk dengar taklimat~!

Layan cartoon Yakult jap~!
Ahha, sesape rase nak gi melawat pergila, nak gi ramai2 pun depa suka. :D


Regards,
TeMMon~

4 comments:

ReeNDu said...

ade dpt free yakult tak?

M@YaZ said...

Dapat~! mesti la dapat .. :D

Ardzry Hafeez said...

bila2 pun bole pi ka?kalu yg jual kat kilang, murah lagi ka?faveret anak aku ni.

M@YaZ said...

kat kilang tak murah mana pun hapiz .. bila2 leh lawat tu aku tak pasti. yang pastnya in group la .. suh la jabatan ang buat lawatan sabtu ahad .. apa salahnya .. bawah staff jalan2 habaq kat bos