Mari Mengira~

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers
Mencelah iklans ckit

Balance Rojak Mak Bee packs available = 6
1 Pack Rojak Mak Bee = RM 4.00
3 Pack Rojak Mak Bee = RM12.00

Pekasam Ikan Puyu = 0
1 Pack Pekasam Ikan Puyu =RM10 (300gm - 400gm : ikut harga pasaran)
*untuk ikan lain, sila sms aku dulu keh :D

Cadar
Layari sini untuk tempahan code anda :D
SMS/Call ijad @ 013 352 6642

Friday, July 29, 2011

Mencari Penyewa Rumah~

Salam,

Alhamdulillah rumah yang di beli berkat hasil usaha dan titik peluh kami sekeluarga, siap dan dah ambil kunci. Rumah location kat bandar puteri klang. Jauh? A'ah, dari subang dekat 20min gak la. Dari bandar puteri klang ke cyberjaya 35 min gak la kalau santai..

Tapi buat masa ni ingat nak sewa.. eh ada yang bertanya kenapa? Meh aku cerita skit..

Arwah ayah aku tak kasik rumah Subang (rumah dia) ni kosong, dia cakap biar ada orang duduk, tidak rosak nanti rumah tu. Aku pikir, better aku stay dah abang sulong cakap dia nak pindah (btw abg aku beli umah seblah umah aku kat bandar puteri tu). So, aku berpikir baik aku sewakan kepada kenalan kalau ada yang nak duduk kat situ.

Apa yang best pasal rumah tu?
  1. Dekat dengan Jusco Bukit Tinggi yang besar gedabak tu..
  2. Ada balai polis sendiri kat situ..
  3. Ada branch AmBank (bank lain nanti insyAllah ada gak kat situ)
  4. Ada Caltex, mcd (senang)
  5. Ada klinik bersalin (siap ward lagi)
  6. Sekolah bakal naik sebelah rumah aku beli..
  7. Surau bakal naik belakang rumah aku beli..
  8. Rumah aku beli tu duduk kat jalan mati, so tak banyak kereta lalu..
  9. Jiran melayu, sebelah abg aku, sebelah lagi pun melayu..
  10. Rumah tu tanah 20x75, binaan besar, ada dry and wet kitchen siap
  11. Bilik semua leh sumbat la queen kalau nak, ada 4 bilik dan semua bertingkap dan direct access ke bathroom
  12. MyMart (mydin) ada kat situ
  13. Kete dua biji leh sumbat..
  14. Rumah tu baru~!
Memang sayang kalau dipikir2kan, tapi kalau pesanan arwah macam tu, aku tunggu la adik2 aku berjaya dan kalau derang nak duduk KL aka rumah subang ni, baru aku ingat nak gerak pindah ke Bandar Puteri Klang..

Bile boleh sewa? erm, after raya, i mean 1st august leh duduk la kalau mau..

Berapa sewa? Kalau ikut kat rate sewa rasanya mahal gak situ, tapi kalau kawan2, leh nego till let go, better low rate and renter tu jaga la kan..

Nih hah sikit gambar aku ambil dari mudah.my .. harga rumat tu skang kalau nak jual rm430k~rm450k.. :D

Depan umah..


View ruang tamu dari pintu masuk, nampak dry kitchen, pintu belakang tu ke wet kitchen


Master bed room, cadang nak pasang cermin antara tempat shower dengan lobang jamban tu.. :P

Regards,
TeMMon~

No comments: