Mari Mengira~

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers
Mencelah iklans ckit

Balance Rojak Mak Bee packs available = 6
1 Pack Rojak Mak Bee = RM 4.00
3 Pack Rojak Mak Bee = RM12.00

Pekasam Ikan Puyu = 0
1 Pack Pekasam Ikan Puyu =RM10 (300gm - 400gm : ikut harga pasaran)
*untuk ikan lain, sila sms aku dulu keh :D

Cadar
Layari sini untuk tempahan code anda :D
SMS/Call ijad @ 013 352 6642

Thursday, May 5, 2011

Second hand car or new motorbike~?

Salam,

Semenjak dua menjak adik Alia nak keluar ni, dok pikir, sama ada nak angkat kereta second hand ke tak. Bukan apa, ni ha sebab2 nya..
  1. Myviku sangat kecil bontotnya, sedangkan barang alia dan mak ayahnya dah full sampai ke seat belakang. So bila ada adik, penuh la kete tu. (ini cerita pasal bila balik kampung)
  2. Bile gi kerja, aku leh gi kul 9.30 pagi, so kalau aku gi naik kereta, leh hantar alia dan adiknya lambatt ke neseri nanti. So 9 pagi sampai 6 petang, takde la lame sangat kat neseri kan, derang leh menikmati hidup dengan mak ayahnya lebih. Sekarang setakat Alia sorang leh la aku hantar naik moto je, pastu terus gi keje. Kalau adik dah kuar, mcmana? boleh je nak dukung dalam beg khas bagi dia dakap aku. Tapi alia lagi, beg2 meraka lagi. Tak kira hujan lagi.. haish~ bahaya~
  3. Kerumitan: Macammana nak cari kereta second hand yang benar2 menepati citarasa poket aku. Susah la, sebab takde pengalaman. Aku bajet dalam rm200-rm300 untuk belanja kereta sebulan. Sebab tak nak bayar duit bas, so dalam lingkungan tu paling bagus. Downpayment sedia ada, boleh la nak campak skit2 untuk downpayment (sob sob sob)
  4. Ouh, lagi satu, utang Myvi ku hanya 3 tahun lagi, so better beli kereta sangat2 murah, reliable dan ada bonet. Besar mana tak kisah. Lepas 3 tahun ni leh la cari baru besar skit. Takkan la nak jual kereta tu, hum, sayang pulak even bawab macam2 problem~ 123,000 km dah dia bawa kitorg selama 4 tahun ni.. :D
  5. Nak beli moto? ouh, tu sebab motor sekarang ni sangat tak best kalau bawa sampai ke cyber .. 25km sangan memenatkan bila naik honda cup macam tu.. so tuh last choice la nak cari kan.. sebab kalau naik motor, alia dengan adiknya choice tinggal naik ngan mama, bila naik ngan mama maknanya kena gi neseri awal. Siannye derang..
Ok la, kalau korang ade pendapat lain bgtau la, aku bukan decision maker nye orang.. Atau ade sape2 nak jual ape2 kereta yang boleh aku nak considerkan?? senang skit beli kereta dari kawan dari pilih di kedai2 second hand .. takut tak puas hati di kedai scond hand tu..

regards,
TeMMon~

9 comments:

putrixue said...

Ajat, try waja sebab bonetnya besar.

@naBest said...

huhuhu...

patik pun buntu...

aeryn mummy aiyris zarra said...

amik maid sorang.suh pona cari makcik sempadan thai yg dok kat kpg kita tu.cari yg betul2 boleh harap le..

Shy Syaz said...

ijat, beli grand livina la..

natni said...

tjuk post nih mmg dbuat saje salah eja ke, hihihih

tau la kje ngan Mcard :D

org vote kete!

M@YaZ said...

Im -> thanks .. waja dalam list .. tapi tu la .. kalau boleh nak berkenalan ngan owner..

ayang-> buntu tapi kena bantu .. :P

mama airisyh-> itu la .. kalau la ade .. bagus gak .. tapi mama tak berani nak amik .. takut katanya.. maklum la .. abah alia hensem ..

shy-> weahu .. kalau aku takde masalah kewangan, akan ku angkat.. exora better space (waiting new exora with new engine this december

tan-> haha .. tuh la .. ingat card je sekarang .. biarkan defect tu open .. :P

gapogak said...

wira caj6078, rm8ribu.

M@YaZ said...

welkam to blogspot gapogak.. tak sangka mu ada blog .. :P

gapogak said...

hehe...
newbie lagik ni..:)