Mari Mengira~

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers
Mencelah iklans ckit

Balance Rojak Mak Bee packs available = 6
1 Pack Rojak Mak Bee = RM 4.00
3 Pack Rojak Mak Bee = RM12.00

Pekasam Ikan Puyu = 0
1 Pack Pekasam Ikan Puyu =RM10 (300gm - 400gm : ikut harga pasaran)
*untuk ikan lain, sila sms aku dulu keh :D

Cadar
Layari sini untuk tempahan code anda :D
SMS/Call ijad @ 013 352 6642

Sunday, May 1, 2011

Sebulan lagi~

Salam,

Dalam masa sebulan lagi Alia nak sambut adik~ So mari keluarkan list2 yang perlu semula, untuk ingatan diri sendiri..

Mama (** - required)

1) Set bersalin – Belum lagi~
2) Bengkung – Done.. mak mertua buat dah :D
3) Product mandian or SPA, for easy use - Done.. gi hantar isteri ke spa je lepas pantan nanti :D
4) Stokin x3 pasang
5) Selipar dalam rumah
6) Pad bersalin
7) Sweater (Optional)
8) Kain Batik
9) T-shirt

Baby (Basic – tambah le kalau nak lebih)

1) 5-10 pasang baju – Done.. 4 pasang cukup la tu :D .. nanti korang kasik lagi kan kan kan
2) 3- 5 stokin and sarung tangan - Done.. 2 pasang
3) 1/2 topi - erm..
4) 5-7 pasang baju tanpa lengan - erm ..
5) 1/2 set tidur - erm ..
6) Termometer - mama.. mana alia nye termo?
7) Berus dan sikat - Done.. (alia sikatkan adik yer nanti ..
8) Toiletries and bedak - Done..
9) 2- 3 tuala - erm .. towel ..
10) Gunting dan pengetip kuku - Done
11) 1/2 selimut - Done.. :D
12) 5- 7 barut baby( kat kedai panggil binder) - Done.. Mak mertua buat
13) 2 pek kain lampin (biasa 10 helai per pek) - Done..
14) Botol susu dan berus - Adik breast milk, mcmana nak bezakan nanti.. isk..
15) Lampin pakai buang – Done.. new born pampers dapat pree dari SDMC
16) Wet wipe - Done..
17) Kapas and kutip kapas - Done
18) Tempat mandi baby - Done..
19) Katil (optional) - katil? alamak.. :P
20) Bakul pakaian baby (optional) - ada
21) Tungku baby – sudah ada
22) Minyak talon/ minyak kayu putih - yuyi ada
23) Sabun pakaian baby(optional) - ada lagi
24) Water heater(optional) - arr .. lupa nak pasang .. senang utk ibu dan anak mandi
26) Kelambu baby -


Boleh beli kemudian. Not important for new born

27) Baby car sit/ carrier(optional) - Dah ready~!
28) Stroller(optional) - Perlukah aku beli? jawapannye tak

Regards,
TeMMon~

No comments: