Mari Mengira~

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers
Mencelah iklans ckit

Balance Rojak Mak Bee packs available = 6
1 Pack Rojak Mak Bee = RM 4.00
3 Pack Rojak Mak Bee = RM12.00

Pekasam Ikan Puyu = 0
1 Pack Pekasam Ikan Puyu =RM10 (300gm - 400gm : ikut harga pasaran)
*untuk ikan lain, sila sms aku dulu keh :D

Cadar
Layari sini untuk tempahan code anda :D
SMS/Call ijad @ 013 352 6642

Monday, May 17, 2010

2 tahun bertunang~

Salam,

Harini genap dua tahun aku bertunang.. Kejap je masa berlalu..



Cakap pasal bertunang ni aku ingat lagi. Aku dipaksa oleh pihak perempuan supaya datang gak. Padahal aku malas gile nak gi .. nak2 semua orang tua2 belah aku ni kekadang leceh skit. Sebab ikut adat malyu kalau bertunang. Lelaki jarang ikut. Kalau ikut pun mesti duduk kat luar. So pada awalnya aku amik keputusan untuk duduk kat umah. Kan seronok dok sorang2 kat umah. :P .. Tp itu lah. Dah hajat pihak perempuan. Maka aku pun kena la ringankan bontot aku.

Aku ingat lagi. Aku pesan kat abg aku. "Pakai baju lawa2 na. Pakai songkok lagi bagus~!" Haha. So abg aku menurut perintah dah pakai seperti mana aku minta. Bukan baju melayu tapi short sleeve tuck-in. Mantop. Aku? Haha. Aku pakai baju t-shit dan seluar sintin sampai nampak buku lali.

Smartkan abg aku


Haha. Aku rasa pihak perempuan semua ingat abg aku time tu. Ye la sebab anak abah paling smart~! Takkan aku nye. Setelah semua perjalnan pertunangan settle, dimana aku duduk dalam perbincangan tu sekali, termasuk abg aku. Umi terus sarungkan cincin tanda AnaBest a.k.a Farhana Mohd Fadzil dah ada orang chup~! Dan aku dipanggil untuk bergambar setelah selesai makan. Time ni mesti semua baru tau yang aku lah bakal suami Cik Ana ni.. :P

Betulkan seluar jap

Apa2 pun .. Selamat beramal
(saja update. Bersawang tak hengat)

Regards,
TeMMon~

5 comments:

@naBest said...

hoh? dh 2 tahun bertunang eh?? hehehe.. selamat ulangtahun bertunang.. hehehehe

aeryn mummy aiyris zarra said...

busuk je pojat buat entry bertunang padahal dah kawen and ada anak dah.hahaha

M@YaZ said...

ayang: haha .. ;) dah 2 tahun .. pewwit~

kak reen: haha .. eh .. dah ade anak .. betulla .. terlupa .. :P

Afida Anuar said...

Ahaa..suwitt...

mengimbau kenangan dulu-dulu..pakai suar sintin (orang ganu panggil sising suor) yang tak leh belah tu..wakakkaka

M@YaZ said...

Suwit ke? auw auw .. :P

Bak kata kak rin (beras aku) .. dah kawen beranak alia dah .. haha .. saja mengimbau .. jap je kak dah 2 tahun .. ingat lagi time tu kat century sq. ;)