Mari Mengira~

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers
Mencelah iklans ckit

Balance Rojak Mak Bee packs available = 6
1 Pack Rojak Mak Bee = RM 4.00
3 Pack Rojak Mak Bee = RM12.00

Pekasam Ikan Puyu = 0
1 Pack Pekasam Ikan Puyu =RM10 (300gm - 400gm : ikut harga pasaran)
*untuk ikan lain, sila sms aku dulu keh :D

Cadar
Layari sini untuk tempahan code anda :D
SMS/Call ijad @ 013 352 6642

Thursday, September 11, 2008

Teringat Zaman Kanak2

Salam semua,

Lepas baca tuan caracol nya blog aku pun teringat peristiwa sama time posa kecik2 dulu. Lawak2 bodoh dan genuis dari kawan2; pengalaman aku dan macam lagi, baca je la kat bawah ni ya:
  • "Ko puasa ka? Cuba baca doa puasa." Aku pun dengan penuh yakin dan cemerlang " Nawaitu saumaghadin .. ~ " tak sempat habis kawan aku sampuk. "Ha, batal puasa. Mana boleh niat puasa time kita berpuasa. Kena malam sebelum berpuasa atau sahur~". Haha
  • Macam tu juga untuk berbuka. Pekena orang lain plak. "Ko puasa kan? Cuba baca doa buka puasa". So kawan aku yang tak pernah kena tanya ni pun baca dengan penuh yakin. " Allahumalakasumtu wa bika amantu~" Trus aku pangkah. "ha~ha~, tak tau, dah terbuka puasa~! Batal puasa tu tau sebab dah baca doa berbuka." Haha
  • Selalu nak rasa makanan. Sebab tgk Umi bleh rasa gulai/masakan petang. Dan2 terus baik ngan umi "Umi, nak tolong rasa skit. Nak tau sedap ka tak. Rasa tak batal puasa kan kan2."
  • Muka kena selalu basah. Tak tau ape motif. Mungkin tujuan kesegaran badan kot. Haha.
  • Kat sekolah kalau kawan2 pegang ja hidung sendiri, satu kelas bising cakap puasa dia batal. Tak kira la siapa. Aku pun kena. Haha. Pastu mula la, "eh, kat hidung ko tu kena ape ek, pen kot." Bila pegang ja hidung mula tuduh puasa dia batal. Keji~
  • Puasa tak pernah dapat duit. Tension dulu. Orang lain semua dapat duit~ Tapi duit raya dapat banyak la. Haha~
  • Sahur paling best aku rasa. Time kecik2 dulu sahur, susah gila nak kejut. Pastu kalau bangun dan makan pun. Mesti mata tengah tertutup rapat. Haha.
  • Time puasa ni banyak main pemadam/rubber kat sekolah agama. Gila arr time tu. Aku rasa semua budak2 lelaki ada pengalaman sama. Aku paling sayang pemadam gaban aku. Kira pemadam tu paling bertuah. Selalu menang dulu. Balik umah bawa balik pemadam seplastik. Sapa kalah kena bagi pemadam tu kat pemenang. Haha. Bila main pemadam ni hilang rasa perut lapar.
  • Balik duduk kat peti ais, lapar punya pasal. Umi cakap "Sat lagi nak azan tu, sabaq sat ja~" Tapi tak nak, emosi tak stabil sebab lapar. Bukak peti ais skit, amik angin sejuk peti ais tu. Best ho~
Haha, zaman kanak2. Tak tahu gapo lagi. :D

Regards,
-TeMMon~

9 comments:

Muhammad Faheem said...

hehe :D alamak .. terpegang hidung la ..

Hafeeny said...

kanak2 nakal rupenye..

M@YaZ said...

Faheem: Batal puasa Paheem :p

Iffah: Hehe, baru sikit reveal tu. Tuh orang cakap. Kalau kecik2 nakal. Besar dia dok diam je. (tapi takde la diam sangat kan aku ni haha)

natni said...

org penah mak kjot bgn saho tp pegi mandi plak pehtu trus pakai bj skola da siap2...da tu br mak ayh pggl ajk mkn saho...(knp dorg xtego masa nk p mandi tu lg tah)...sengalll =]

Afida Anuar said...

macam penah baca jek 2 yang pertama tu kt blog sape ek..
owhh ciplak dr ctu ekk..
gagagaga

@naBest said...

hohohoho...kecik kecik nakal gilor... tu yg ade parut tu...ngeriiii okk...

dh besar2 ni, cam baikk je plak. Erm..baikkk ke? hehehe

miszacasian said...

hahaha..
ijat ijat..
naik pecah perut wa baca entry nie..
hehehe =P

nakal noo~!
yg tak leh tahan tue psl peti ais!
hahahahahahaha..

tapi bila ingat kesah time bebdk dulu, best kan!
mesti gelak kan diri sendiri~
hohohohoo..
tetiba rasa cam nak jadi bdk balik =P

aziz said...

jat jum main lawan pemadam... tgh busan ni..

M@YaZ said...

intan: haha .. kalau mandi segar la badan tu. So tak ngelat sahur.

kak fida: Virus kenakan orang tu sama sampai ke Sek Keb Subang Jaya, nak buat lagu mana. tu yang tulis kat atas tu, teringat terus zaman kecik2 dulu

ana: Parut tu lagi la. Nanti buat khas post pasal parut. Biar semua orang tao~

wawa: yaya, bebudak la zaman paling best. YeY. dok kat peti ais best oo. Sejuk. Penat puasa pun ilang. pastu pegang botol air letak kat muka. hahaha. lagi syiouk

ajiz: anda sudah redi bertarung ngan raja pemadam?? pemadam aku yang power tu bentuk dia bulat. Sekali petik ja terus menang. Haha. Pandai budget ho~