Mari Mengira~

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers
Mencelah iklans ckit

Balance Rojak Mak Bee packs available = 6
1 Pack Rojak Mak Bee = RM 4.00
3 Pack Rojak Mak Bee = RM12.00

Pekasam Ikan Puyu = 0
1 Pack Pekasam Ikan Puyu =RM10 (300gm - 400gm : ikut harga pasaran)
*untuk ikan lain, sila sms aku dulu keh :D

Cadar
Layari sini untuk tempahan code anda :D
SMS/Call ijad @ 013 352 6642

Saturday, September 13, 2008

Dari Tester Menjadi Programmer

Salam 14 Ramadhan kepada semua,

Saja nak update kat kawan2 semua yang mengenali diri ini. Aku dah berenti jadi tester untuk sementara waktu. Profession bertukar ke programmer. Nice hah. Dah lama tak buat programming. Setahun ada gak la. Kena berus habis habisan semua logical thinking aku supaya tak berkarat dek manual dan automation testing.

Languange apa? Heh, semestinya bukan java. Lead aku tanya hari tu, mau di releas dari project atau jadi programmer. Aku pikir2, kalau balik cyberjaya, aku dah jadi orang last dalam tester yang ada. Bimaknaha, aku akan jadi priority terakhir untuk mendapat project baru. Setelah pikir dalam 2-3 min. Aku terus jawab aku nak jadi programmer; tapi nak tau kena develop pakai apa dan apa requirement dia.

So lead aku memberitahu, semuanya Visual Basic 6.0. Phew, nasib baik VB ja. So lagi aku pikirkan balik. Tak rugi la aku jadi programmer pun, advantage aku nak masukkan dalam resume. Lagipun automation testing pun banyak pakai VB untuk scripting. Hehe, so aku happy sepanjang Jumaat lepas. YeY.

Maka, bermula dari hari Isnin depan yakni bersamaan 15 September 2008, aku akan bergelar Programmer. Yey~ Cabaran baru. Lagi berat, dan lagi mencabar. Harap dapat redah bersama 6 rakan2 yang lain. Bantu aku ya nanti. :D

p/s: WB (Working Boy pun dapat join, lagi gumbira la aku, YeY~!)

Regards,
TeMMon~

4 comments:

miszacasian said...

wah wah ijat!
untung nyer~

pas abis 1 project, dpt project lain dh..
alhamdulillah =)

so kire nyer, pasnie ijat mmg tak akan balik CS la ek~

tak besh la camtue!

=(

M@YaZ said...

Alhamdulillah~ hehe, balik tu mmg terasa nak balik. Tunggu habis semua project kat MAS la. Mungkin setahun dua lagi kot. Hehe. Banyak pending project lagi nih~ ;)

LeLs said...

aku jugak yang duk idle kat cni..

sket lagi kene hantar pulang lah..

sebab dah tade buat apa..

huuuuu~

"selamat jadi programmer"

aziz said...

best la ko jat.. dpt jd programmer lak.. tester dh.. programmer lak.. best siot..