Mari Mengira~

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers
Mencelah iklans ckit

Balance Rojak Mak Bee packs available = 6
1 Pack Rojak Mak Bee = RM 4.00
3 Pack Rojak Mak Bee = RM12.00

Pekasam Ikan Puyu = 0
1 Pack Pekasam Ikan Puyu =RM10 (300gm - 400gm : ikut harga pasaran)
*untuk ikan lain, sila sms aku dulu keh :D

Cadar
Layari sini untuk tempahan code anda :D
SMS/Call ijad @ 013 352 6642

Wednesday, August 27, 2008

Sapa pandai tolong kira jap

Salam semua,

Aku tengok2 dan kira secara kasar pun dah nampak. SPR ni telus gila. Dah la tak reti mengira. Haha. nak congak tengok

1.Datuk Seri Anwar Ibrahim (PKR) 31,195 undi.
2.Hanafi Mamat (AKIM) 92 undi.
3.Datuk Arif Shah Omar Shah (BN)15,524 undi.

Undi rosak/Spoilt votes 447 undi

Jumlah mengundi/Votes cast 38,144

==============================================

Cuba tambah undi ketiga2 mereka dan undi rosak. 31195 + 92 + 15524 +447 = 47,258

Tapi jumlah mengundi @ votes cast tu 38,144 sahaja. Aku sangat yakin jumlah tu diambil berdasarkan nama yang pergi mengundi. Maknanya wujud hantu2 datang mengundi di Parlimen Permatang Pauh. Okesh. Meh kita perbezaan antara jumlah sebenar dan jumlah rasmi tu

47,258 - 38,144 = 9114

Jadi, 9114 ni mai mana? Salah siapa? Hantu2 ni memangkah sapa?

Cikgu math aku ngan cukup marah careless mistake nih.

Hangpa pikiaq sendiri la na~

Regards,
TeMMon~

6 comments:

Afida Anuar said...

Wooo rajinnye ajat pi kira..akak tak terpikir langsung nak kira. Tau menang jek..

Itu lah, depa ni memang....huh! tu pun lam paper sebokk duk suruh puji SPR sbb telus, kasi anwar menang. Tp still ada yang tak betul!!...haihh

M@YaZ said...

haha, biar pi la kat depa. Pening pala.

@naBest said...

isk.. ambo lomah skit ilmu hisab ni....huhuhuhu

M@YaZ said...

sikit ja? Haha, jangan setaraf SPR sudah~!

Anonymous said...

x campur undi rosak lagi... klu campur mungkin dapat balik yg belen tuh..

M@YaZ said...

ok .. apdet .. tak dapat punya