Mari Mengira~

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers
Mencelah iklans ckit

Balance Rojak Mak Bee packs available = 6
1 Pack Rojak Mak Bee = RM 4.00
3 Pack Rojak Mak Bee = RM12.00

Pekasam Ikan Puyu = 0
1 Pack Pekasam Ikan Puyu =RM10 (300gm - 400gm : ikut harga pasaran)
*untuk ikan lain, sila sms aku dulu keh :D

Cadar
Layari sini untuk tempahan code anda :D
SMS/Call ijad @ 013 352 6642

Friday, August 15, 2008

Emas turun harga terendah untuk tahun ni~

Salam semua,

Ada yang berminat in long-term investment? Emas antara yang di jamin. Harta yang tidak rugi disimpan lama2, selain tanah dan rumah. Dulu time pilihanraya turun. Aku tak beruang (berduit :p). Sekarang turun, duit nak kuar kena pikir 2-3 kali. Mau kawen ka mau beli emas. Kalau beli emas setakat sehari dua pastu jual, rugi la aku :s

Apapun nak bgtau kawan2 lain. This is the good time to invest. Kat unit trust ka, emas ka, sebab harga tgh turun dan start it now or regret it later. hehe ;)


Screen Capture Maybank arini. Kijang emas dan maybank gold passbook

So, renung2kan dan selamat beramal~!

Regards,
TeMMon~

4 comments:

agHoo said...

jat,cane nak invest pkai gold nih??

M@YaZ said...

Heh. Boleh kalau maybank ko boleh invest pakai PASSBOOK. macam ko bukak account la. Yang bestnya ko akan dapat sijil emas brapa gram emas ko ada. Sijik tu yang mahal Dan sangat laku. Passbook ni satu kelemahan dia. Ko kena ada min 2 ke 3 gm emas dalam account tu kecuali ko nak tutup account tu baru dia kasik semua.

Kalau ko nak puas hati lagi, ko beli kijang emas. Ko jaga sendiri. Hehe. Kijang emas ni macam gold coin la. Ko bleh beli kat bank negara atau mana2 cawangan maybank terpilih.

Untuk penerangan lebih lanjut. Ko suref site maybank http://www.maybank2u.com.my/promotions/goldcoin.shtml

agHoo said...

sekor kijang mas tu bape hengget??

M@YaZ said...

Kalau ikut chart yang aku post tu. 1/4 OZ = RM728. Tapi tak pernah tgk live lagi. Tak besar mana pun rasanya. Paling besar 1 OZ = RM2807. Boleh pi Bank Negara sendiri. Maybank ikut harga semasa, tapi dalam website maybank ikut harga pagi hari tu sahaja. :D