Mari Mengira~

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers
Mencelah iklans ckit

Balance Rojak Mak Bee packs available = 6
1 Pack Rojak Mak Bee = RM 4.00
3 Pack Rojak Mak Bee = RM12.00

Pekasam Ikan Puyu = 0
1 Pack Pekasam Ikan Puyu =RM10 (300gm - 400gm : ikut harga pasaran)
*untuk ikan lain, sila sms aku dulu keh :D

Cadar
Layari sini untuk tempahan code anda :D
SMS/Call ijad @ 013 352 6642

Tuesday, July 29, 2008

Tunaikan Janji Wahai Y.A.B D.S. Abdullah Ahmad Badawi

Salam Semua,

Aku sangat berasa tak puas hati. Sekali lagi terkilan dengan kerajaan Barisan Nasional yang tidak mengotakan janji2 manis dahulu. Walaupun memerintah still tak memahami apa rakyat mahukan. Masih menganggap rakyat ini tidak dapat membaca dan tidak menggunakan teknologi untuk mengatahui segala perihal yang berlaku kat Malaysia dan dunia.

Apa yang aku terkilan ni sebab minyak petrol. Bukan minyak lain. Minyak petrol dunia dah turun lebih dari dua minggu. Cuma dua hari ni nampak naik skit. Tapi sangat sedikit. Kami mahukan sedikit penurunan kerana ia melibatkan subsidi dan rompakan rakyat di kala siang hari.


Apa susahnya jika mahu turun kan? Kenapa masih diam dikala rakyat bersuara untuk turunkan minyak? Mahu rakyat lebih membenci mereka agaknya. Sayangnya, DSAAB telah memberi lagi ruang kepada DSAI untuk lebih berkuasa.

Nak pula sekarang tersebar laporan doctor yang mmg aku percaya ia adalah salinan sahih. Tapi macammana boleh keluar laporan tu? Sapa yang keluarkan? Siapa yang melanggar polisi Hospital Pusrawi? Mesti orang dalam juga. Tapi jika benar. Memang sangat memalukan dunia wahai Barisan Nasional. Maaflah. Tak dapat lagi nak membantu bila anda tidak mahu membantu diri sendiri.

Sekarang tambang bas dah naik 100% lagi la. Mana janji2 PM untuk menaikkan dan melancarkan semua kenderaan awam. Main naik je tambang. Tapi tak reliable lagi kenderaan awam. Kalau reliable, orang tak beli moto dan kereta. Nih tak cukup lagi kenderaan awam dah naik harga. Aduhai la. Tak tau nak cakap ape dah.

Hum, mengarut sakan aku, nanti kena tangkap susah plak. We dont need government yang membuatkan kami terseksa. Tolong ringankan beban kami~!

Regarads,
TeMMon~

Read more @ DSAI blog

4 comments:

Afida Anuar said...

Huh...nak wat camne ajat...kita nk bersuara kat cni je la...suara sepoet kita nih.. tu pun cam mustahil je pak lah nak baca..

Dah nama pun kerajaan malaysia yang gemilang cemerlang dan terbilang...

Tp tu la...yang akak tak puas ati minyak tu la... huhuhu..skrang ni leh nampak dak.dengan isu muzakrah nye..muqabalahnye..isu kes liwat, doktor hilang n serba serbi tu..
isu minyak cam takde orang nak perjuang dah..huhu cam orang dah lupe dah nk berjuang suh minyak turun.huhuhu

M@YaZ said...

aha .. :D hehe .. tapi betul .. kalau semua nak berlandaskan Islam .. boleh je bubarkan .. kita buar sistem syura .. (tapi mesti Be End pakai rasuah lagik :p)

humaimee said...

nak naik bukan main senang ye tak aizat ... nak turun bukan men susah - banyak alasan .. nak review dulu la, itula inila

M@YaZ said...

heh .. haish .. nik aziz jadi Perdana Menteri tak bleh ke? hehe .. Biar Malaysia nya politic more to Iran politic. Sanggup makan, sembahyang dan tidur tepi2 jalan je :D baru la dapat rasa kesusahan dan kesempitan hidup rakyat.

Ini rakyat kena bagitau baru diorang tersentak. Tapi lama kelamaan lupakan. Aiseh. Apa nak jadi Malaysia. But still we have a peaceful country. Sebab nusantara nya orang semua lemah lembut dan sangat bertimbang rasa. phew~!