Mari Mengira~

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers
Mencelah iklans ckit

Balance Rojak Mak Bee packs available = 6
1 Pack Rojak Mak Bee = RM 4.00
3 Pack Rojak Mak Bee = RM12.00

Pekasam Ikan Puyu = 0
1 Pack Pekasam Ikan Puyu =RM10 (300gm - 400gm : ikut harga pasaran)
*untuk ikan lain, sila sms aku dulu keh :D

Cadar
Layari sini untuk tempahan code anda :D
SMS/Call ijad @ 013 352 6642

Sunday, July 6, 2008

Sepi yang menyepikan dan hampir diketepikan.


I'm back again, nak review filem SEPI arahan kabir bakhtiar.

First of all aku ni jarang tgk movie melayu, except pelakonnya ada pelakon peberet melayu terakhir. Sape?? Nama pelakon paberat aku tu kat Malaysia "Patko Cenwa" atau nama kat siam "Afdlin Shauqi". Hehe ;)

ada 3 cerita berbeza yang disatukan pada satu tempat kejadian. Kalau korunk dah tgk citer vantage point paham la apa aku maksudkan tu.

First citer pasal Adam(Afdlin) yang berjaya buka business kedai makan dan gubah kek untuk org kawen. Tapi dia tak kawen2 lagi. Dia suka kat Ilyana(Vanidah) tapi minah tu nak kawen ngan orang len. Sepi la tuh kan. Haha
Then pasal Sufi(Tony Eusoff) seorang MD/CEO jenama kasut roadrunner. haha. Sangap sebab ape? Sepi sebab tunggu Marya(Eja), bini orang.
Then last kali pasal Imaan(Baizura) students arts. Dia buat puisi Sepi ni kononnya. Complicated life la pompuan ni. hehe.

So korang tertanya aku kan cerita ni best ke tak? Hehe. Cerita ni SANGAT SLOW bagi aku yang tak jiwang karatz. Haha. Tapi ending dia kuat la bagi aku. Sangat terasa feeling tapi tak terlentok lagi la kan. Hahaha.

Nice movie nyway.

My rating: 6/10

pictures taken from Sepi

3 comments:

aziz said...

ko bwk bantal x tgk citer tu? hahaha..

hunnyBie said...

waaahhh...sgguh x sangke ko g tgok cite melayu eh...sbb setahu aku ko mmg x layan cite melayu..boleh tau ape kah faktor2 yg buat ko tgok?? =D huhuhu

M@YaZ said...

eh ainor ni, macam kite kenal rapat gile je. Mane ko tau aku tak suke tengok cerita melayu. Aku layan je melayu pun.

ajiz. aku tak yah bantal pun dah lentoq. haha.