Mari Mengira~

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers
Mencelah iklans ckit

Balance Rojak Mak Bee packs available = 6
1 Pack Rojak Mak Bee = RM 4.00
3 Pack Rojak Mak Bee = RM12.00

Pekasam Ikan Puyu = 0
1 Pack Pekasam Ikan Puyu =RM10 (300gm - 400gm : ikut harga pasaran)
*untuk ikan lain, sila sms aku dulu keh :D

Cadar
Layari sini untuk tempahan code anda :D
SMS/Call ijad @ 013 352 6642

Monday, July 7, 2008

Semalam yang pastinya berlalu

Br. Sadry singgah mai blogspot ni ya. Terima kasih. Tetiba teringat zaman uni dulu. Heh. Bro. Sadry banyak membantu dalam Java Prog dan Final Year Project. Terima kasih banyak-banyak sebab tolong FYP tu. Kalau tidak susah nak jadi kenyataan. Tu selalu orang dok kata, cakap senang, nak buat bukan men susah. Tapi bleh buat, cuma kena tekan skit ja budak2 uni ni kan. Haha. I antara orang2 melayu uni yang kena tekan baru nak buat paling terbaik.

Teringat masa FYP, lepas final presentation, Dr. Norshidah suruh present skali lagi dengan enhancement yang dijanjikan. Project berjudul WiFi Control Centre. Di mana segala router, switch and server bleh dimonitor dalam satu system. System tu agak berjaya, tapi problems sebab streamyx tak bagi Fixed IP. So aku nak kena renew selalu IP router2 yang ujud dalam network tu. Masa dapat tau kena present skali lagi tu. Mmg nak demam. Sebab hari yang sama, english for occupational purposes pun kena present, dan satu lagi subject tak hingat kena present gak hari tu. So 3 subject sedaih, payah gila nak buat.

Then sms bro. Sadry, bleh tak I nak tarik diri, banyak benda nak kena buat. Tak dapat tanggung dah tanggungjawab ni. haha, sebenarnya salah diri sendiri, sebab tak suka buat semua benda awal2. haha. then bro sadry pun balas. U the only Malay among of the presentation. it is your choice. Serba salah aku dibuat nya. yup, i the only Malay. Dan sebenarnya rasa project tu takdak papa pun yang hebat.

Then telepon umi tanya nak buat camna (manja ngan umi ckit), umi kata kalau tak bleh jangan la, tapi benda semua siap, cuma nak tambah. So aku cakap kat umi aku nak teruskan. Then aku cari Faheem, faheem cakap project tu hebat macam student CS punya, and faheem bg dorongan suruh teruskan. Time tu kena usik ngan opel dan semua rakan CS yang gossip aku ngan Ana, heh, masa tu tak brani tegur ana pun. Haha, sapa la diri ni kan. :D


Hari tu pun tiba, Pagi2 dah kena present pasal project Feedlot untuk English. Minta kat lecturer present awal. So dapat la pergi present untuk FYP plaks. Walaupun hati berat menyatakan tak mau pi. Hehe.

To Bro. Sadry and semua tenaga pengajar yang penah mengajar, thanks for everything. Banyak membantu membina diri ni menjadi insan yang lebih sayangkan ummah :D Jasamu mendidik menjadikan diriku manusia sangat dihargai.

6 comments:

farhana said...

Wah!! mengimbau kenangan nampak. hehehe.. FYP lg mantap dari student CS...patut la dapat top 5... kalah ribu2 dak IT yg bertanding. hehehe ribu2 tu.. saje nk kasi gempak....

p/s: masuk lab CS, malu2 kambeng. hahaha

M@YaZ said...

heh .. old story. Not applicable to today's date. :D

humaimee said...

haha ... bukak ceghita lama ek Aizat ;) mai CS lab dalam keadaan berpeluh-peluh - ke hulu ke hilir perginya. memang sah ada sth wrong :D tambah pulak pakai baju ngan seluar serba kekuningan - patut la malam tu bnyk sms datang dari sahabatku nih .... maskot digi ada berdekatan rupanya .. hihihi :D

M@YaZ said...

Hehehe .. ku bersamamu~ :D
tak reti nak buat decision dah malam tu. hehe :D

mira said...

tak berapa nak faham >_<

M@YaZ said...

hanya org tertentu ja paham ;)